Počinje projekt „Pomozi i razveseli“

30. listopada ove godine donesena je prva Odluka o financiranju projektnih prijedloga u okviru programa „Zaželi – Program zapošljavanja žena“. Odobreno je financiranje 22 projektna prijedloga, među kojima je i projekt Općine Semeljci „Pomozi i razveseli“.

U okviru projekta zaposlit će se žene u nepovoljnom položaju na tržištu rada, s naglaskom na žene starije od 50 godina, žene s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, liječene ovisnice, žene žrtve obiteljskog nasilja te beskućnice koje će voditi brigu o starijim osobama te osobama u osobe u nepovoljnom položaju unutar zajednice.

„Zaželi – program zapošljavanja žena“ u skladu je s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena. Naglasak je na promicanju socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva Zahvaljujući ovome pozivu na području čitave Hrvatske planira se zaposliti gotovo 3.000 žena koje će raditi na poslovima potpore i podrške te brige za gotovo 12.000 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Skip to content