Obavijest općine semeljci svim građanima

Preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Stožera civilne zaštite RH, Stožera civilne zaštite OBŽ te Stožera civilne zaštite Općine Semeljci temeljem dostupnih informcija o COVID-19 bolesti

 

Najučinkovitije opće mjere prevencije uključuju:

  • čestu higijenu ruku sredstvima koja sadrže 70% alkohola: perite ruke u trajanju od 20ak sekundi
  • izbjegavajte dodirivanje očiju, nosa i usta
  • čuvajte higijenu zraka i to kašljenjem ili kihanjem u savinuti lakat ili papirnatu maramicu te odmah bacite maramicu u kantu za otpatke koja ima poklopac
  • nošenje medicinske maske obvezno je ako imate respiratorne simptome
  • nakon uklanjanja maske s lica obvezno je provesti higijenu ruku
  • u društvenom kontaktu između osoba najmanje 1 metar ukoliko osoba ima neki od respiratornih simptoma
  • povremeno brišite površine u kući koje se često dotiču rukama sa sredstvom za dezinfekciju koje i inače koristitite u kućanstvu

Smatra se da osobe u životnoj dobi 60+, ili koje imaju neku kroničnu bolest poput bolesti kardiovaskularnog sustava, respiratornog sustava ili dijabetesa, imaju veći rizik od razvoja težeg oblika COVID-19. Stoga se preporuča:

  • da sve starije osobe od 60 godina da izbjegavaju posjećivanje i ulaženje u napučena javna mjesta (javna okupljanja, odlasci u trgovine)
  • preporučuje se da osobe u ovoj dobni skupini preskoče rutinske kontrole i odlaske u ordinacije kod liječnika opće prakse i u bolnice, ukoliko im nije prijeko potrebna zdravstvena skrb. Preporuča se liječnika kontaktirati telefonom.

 

Situacija se brzo može mijenjati, stoga pratite mrežne stranice HZJZ (www.hzjz.hr) i Ministarstva zdravstva (www.zdravlje.gov.hr )

Žene koje su radile u program “Zaželi” bit će zadužene za dostavu namirnica i lijekova osobama koje su stare i nemoćne te žive same u domaćinstvu, bez fizičkog kontakta i ulaska u kuću, prema rasporedu:

Semeljci : Ružica Kubat 098/977 – 8638

Kešinci : Slavica Horvat 097/764 – 4948

Mrzović : Kata Židić 098 / 916 – 7343

Koritna : Ljilja Ervačić 098/174 – 9314

Vrbica : Luca Petrić 099/888 – 1832


Od ponedjeljka 16.03.2020. godine Jedinstveni upravni odjel Općine Semeljci , Općinski načelnik i Junakovci d.o.o. ne primaju stranke, a sve radne zadatke sa strankama do daljnjega obavljaju putem telefona: 031/856-310 ili maila: opcina.semeljci@os.t-com.hr. Za Junakovce kontakt je: 031/856 – 311 ili mail: junakovci@semeljci.hr

 

Sve dospjele novčane obveze molimo da se uplaćuju putem internet bankarstva, s obzirom da do daljnjeg nema mogućnosti fizičke naplate.


Obavijest o podjeli uskrsnih bonova

Umirovljenici koji imaju pravo na uskrsni bon i koji su već dobivali bonove, neka se jave na telefon 031/856 – 310. Oni koji nisu dobivali bonove, a imaju pravo na to, neka dostave zahtjev putem poštanskog sandučića koji će biti na zgradi općine ili na e-mail adresu tajnik@semeljci.hr i obavezno ostave svoj telefonski kontakt.


U slučaju sumnje na koronavirus, javiti se u Đakovo u zgradu bivšeg rodilišta Doma zdravlja (poseban ulaz) na adresi Petra Preradovića 2. Prije dolaska potrebno se najaviti na broj 099/244-6906.

Ovim putem Vas pozivamo da se svi zajedno pridržavamo uputa do daljnjega. Pratite stranicu Općine (www.semeljci. hr) za sve daljnje obavijesti.

Skip to content