zrinka

zrinka

%PM, %17 %874 %2020 %20:%Sij

2020

 

SLUŽBENI GLASNICI 2020


%PM, %08 %551 %2020 %13:%Sij

Javni poziv

nositeljima prava na nekretninama na području Općine Semeljci

 

Pozivaju se nositelji prava da pristupe predočavanju podataka prikupljenih katastarskom izmjerom za dio katastarske općine Mrzović na području Općine Semeljci u svrhu izrade katastra nekretnina i obnove zemljišne knjige, a čije se nekretnine nalaze u zahvatu katastarske izmjere k.o. Mrzović – 2., 3., 4. i 5. grupa čestica.

Predočavanje podataka za 2., 3., 4. i 5. grupu čestica za dio k.o. Mrzović počinje 21. siječnja 2020. godine.

Predočavanje vrši izvođač radova Geodetski zavod Rijeka d.o.o. na adresi Vrbička 18, Mrzović (DVD Mrzović).

Mole se vlasnici da kontaktiraju izvođača radova na broj 099/379-4186 ili email gzr@gzr.hr radi dogovora o terminu predočavanja.

%AM, %23 %422 %2019 %10:%Pro

Poziv

Ovlašteni predavač od Ministarstva poljoprivrede Marija Vidaković obavještava sve poljoprivrednike i amatere da će započeti u Novoj 2020. godini  DOPUNSKA IZOBRAZBA PESTICIDIMA.

Izašla je ili će izaći kartica za pesticide sa osnovnom izobrazbom  početkom 2020. godine.

Svi polaznici koji su završili osnovnu izobrazbu nakon pet godina moraju ponovno položiti i dopunsku izobrazbu da bi mogli i dalje kupovati zaštitna sredstva u poljoprivrednim ljekarnama. 

Polaganje dopunske izobrazbe može biti i godinu dana prije isteka Vaše stare kartice a aktivacija će biti sa stvarnim datumom na staroj iskaznici.

Ukoliko zakasnite obnoviti staru iskaznicu i to samo jedan dan morati ćete ponovno položiti osnovnu izobrazbu a onda tek dopunsku.

Da bi izbjegli sve ovo ponovno ću održati predavanja po nekim mjestima odnosno selima Đakovštine.

Od dokumenata obavezno sa sobom ponijeti slijedeće:

- KOPIJA OSOBNE ISKAZNICE

-KOPIJA SVJEDODŽBE ZAVRŠENE ŠKOLE

- OIB

- KEM. OLOVKA

- 300.00 KN

PREDAVANJE I ISPIT ĆE SE ODRŽATI u SEMELJCIMA , 03.01.2020. u 18 h - OPĆINA-KOLODVORSKA 2.

                                                                                  

Sve daljnje obavijesti će biti na javnim pločama u Vašem mjestu u siječnju 2020. godine.

 

Kontakt. telefon.-095/891-4570-dipl. ing. poljoprivrede  Marija Vidaković

                                                 dipl. ing. poljoprivrede-Igor Imrović

Glasovanje birača koji nisu u mogućnosti pristupiti biračkom mjestu

 

Birački odbor omogućit će glasovanje biraču koji zbog teže bolesti, nemoći ili s obzirom na postojanje invaliditeta nije u mogućnosti pristupiti na biračko mjesto radi glasovanja (jer je bolestan kod kuće, osoba s invaliditetom, nepokretna osoba ili sl.), ako birač o tome obavijesti Općinsko izborno povjerenstvo Općine Semeljci (kontakt: 031/856-310 ili osobnim dolaskom ili po njegovoj uputi to može učiniti druga osoba od njegova povjerenja) najranije 3 dana prije dana održavanja izbora ili birački odbor do 12, 00 sati na dan održavanja izbora.

 

                                                                                                        OIP Općine Semeljci

Završnica XV. natjecanja u kvaliteti voćnih rakija i likera održana je petak 29.11. 2019. u prostorijama Općine Semeljci u organizaciji Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Osijek s partnerima - Prehrambeno tehnološkim fakultetom i Općinom Semeljci.

Natjecanje je obuhvatilo čak 234 uzorka voćnih rakija i likera (186 rakija šljivovica i 48 likera), a medalje i šampionske titule ovog natjecanja stvar su prestiža za svakog ozbiljnog proizvođača. Dodijeljeno je 13 zlatnih, 62 srebrne i 86 brončanih medalja te diplome. Na ovogodišnjoj je Rakijadi bio upriličen i oproštaj od višeg stručnog suradnika Odsjeka poljoprivrede, prehrambene industrije i šumarstva HGK - ŽK Osijek Ernesta Nada, kome je načelnik općine Semeljci Grga Lončarević uručio priznanje i poklone.

Najbolje rakije po kategorijama

NAJBOLJA RAKIJA ŠLJIVOVICA – Stanislav Jurčević, Našice

NAJBOLJA RAKIJA KOMOVICA – Petar Čačinović, Orahovica

NAJBOLJI LIKER OD VIŠNJE – Miroslav Čeme, Zoljan

ŠAMPION NATJECANJA U KVALITETI VOĆNIH RAKIJA – Stanislav Jurčević, Našice

Općina Semeljci donijela je Odluku o jednokratnoj pomoći dijelu umirovljenika s područja općine za božićne blagdane.

Umirovljenicima sa područja općine Semeljci, čija mirovina ne prelazi iznos od 1.800,00 kuna, zajedno sa mirovinom iz inozemstva, dodjeljuje se jednokratna pomoć u iznosu od 150,00 kuna u obliku vrijednosne potvrde. Umirovljenici vrijednosnu optvrdu mogu podići u Upravnom odjelu Općine Semeljci uz predočenje osobne iskaznice, posljednjeg odreska mirovine ili potvrde banke za isti mjesec, svaki radni dan od 8.00 do 14.00 sati, od 9. do 19. prosinca 2019. godine.

Dobivena se potvrda može iskorisitit u sljedećim prodavaonicama na području općine Semeljci:

  1. “Boso” u Kešincima, Koritni, Vrbici i Mrzoviću
  2. “Pavka” u Koritni
  3. “Slavonija Bošković” u Semeljcima, Koritni i Kešincima

Povodom božićnih blagdana, također se dodjeljuju poklon – paketi školskoj djeci Osnovne škole Josipa Kozarca Semeljci sa područja općine i to od predškole zaključno do četvrtog razreda. Poklon paketi će se podijeliti povodom blagdana Sv. Nikole.

Poklon-paketi dodijelit će se i socijalno ugroženim obiteljima u naseljima općine, a broj paketa utvrđen je u skladu s veličinom naselja, odnosno brojem stanovnika, i to:

-          Semeljci – 8 paketa

-          Kešinci i Koritna – 6 paketa po naselju

-          Mrzović i Vrbica – 5 paketa po naselju.

Vrijednost svakog paketa je 400,00 kuna.

%AM, %27 %362 %2019 %08:%Stu

Ugovorena izgradnja aglomeracije Semeljci

U ponedjeljak 25.11.2019. godine u 14.00 sati, uz nazočnost predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i župana Ivana Anušića, u prostorijama Osječko-baranjske županije potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava, koji su potpisali Ministar Tomislav Ćorić, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i direktor Đakovačkog vodovoda Ivan Kočiš te Ugovor o sufinanciranju „Projekt poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Semeljci koje je ispred Općine Semeljci potpisao načelnik Grga Lončarević.

Potpisom ovih ugovora dovršen je višegodišnji proces projektiranja, izrade studija utjecaja na okoliš, studija opravdanosti projekta, te konačno prijave na Strukturne fondove EU za sufinanciranje ovakve vrste infrastrukture. Ovim ugovorima osigurana su sredstva u iznosu 175.653.809,00 kuna (s PDV-om 219.567.261,25 kn) za financiranje Aglomeracije Semeljci koja obuhvaća vodoopskrbu cijelog područja općine obilaznim vodom sa Đakovačkog crpilišta Trslana, odvodnju otpadnih voda cijele Općine Semeljci i izgradnju uređaja za prečišćavanje otpadnih voda za cijeli sustav u Semeljcima. Udio Općine Semeljci kao lokalna komponenta ugovora o sufinanciranju je 6.188.424,07 kuna (s PDV-om 7.735.530,09 kuna) što predstavlja iznos koji bi građani morali platiti za izgradnju mreže odvodnje otpadnih voda u nekim bivšim vremenima kada smo svi zajedno svojim sredstvima gradili plinsku, vodovodnu ili telefonsku mrežu.

Poštovani sugrađani, ovaj Projekt i njegova financijska vrijednost, a prije svega ekološka vrijednost kojom ćemo prirodi vraćati čistu tehnološku vodu odbačenu iz naših domova, zahtjeva i podrazumijeva našu cjelovitu odgovornost prilikom njegove izgradnje, koja će svakom našem domaćinstvu osigurati vlastiti priključak i obavezu priključenja, jer trošak svakog našeg domaćinstva će biti vrijednost odvodnih cijevi od izlaska iz kuće do priključka na kanalizacijskim cijevima.

Vrijeme dovršetka ovoga projekta je kraj 2023. godine, kada završava financiranje iz EU fondova za ovu financijsku omotnicu iz koje ćemo koristiti sredstva iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020.  

%AM, %26 %494 %2019 %11:%Stu

ADVENT U ZAGREBU

Želite li posjetiti Ledeni park, Advent na Zrinjevcu, Fuliranje Gourmingle, Advent na Europskom trgu, Božićnu bajku u samom srcu Zagreba, Advent u Oktogonu ili u tunelu, Filmski advent na Tuškancu, Advent u Klovićevim dvorima i mnoga druga događanja na Adventu u Zagrebu??

Općina Semeljci je i ove godine odlučila omogućiti zainteresiranima s područja Općine besplatan put na Advent u Zagrebu dana 21.12.2017. godine (subota). Polazak će biti ispred zgrade Općine (Kolodvorska 2, Semeljci) u jutarnjim satima, a povratak se očekuje u kasnim večernjim satima.

Pozivamo, ujedno i molimo da zbog ograničenog kapaciteta autobusa svoje mjesto rezerviraju isključivo osobe koje su sigurne da će se odazvati putu navedenog datuma.

Pratnja punoljetne osobe obavezna je za djecu do 18 godina.

Mjesto možete rezervirati pozivom na broj Općine Semeljci: 031/856-310 ili osobnim dolaskom u Općinu.

Prijaviti se možete od 02.-16. prosinca.

 

Slika preuzeta s: https://www.adventzagreb.hr/

Tijekom kolovoza započeli su radovi na rekonstrukciji i izgradnji pješačke staze u Školskoj ulici u Semeljcima, a završeni su tijekom listopada. Ovim projektom Općina pridonosi lokalnom i regionalnom razvoju u skladu sa razvojnim strategijama tako što se unaprijedila komunalna infrastruktura te povećala kvaliteta života stanovnika i sigurnost svih korisnika pješačkih staza. 

Ovaj projekt je proveden uz financijski doprinos Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.
Stranica 1 od 18

 

grb bijeli

 

OPĆINA SEMELJCI

Adresa: Kolodvorska 2 - Telefon: 031 856 310 Fax: 031 856 197

OIB: 41900631748 - IBAN: HR9425000091838600000

E-mail: opcina.semeljci@os.t-com.hr