HUMANITARNE UDRUGE

“NEOVISNOST” VRBICA

Udruga za borbu protiv ovisnosti “NE – OVISNOST” nastala je 2003. godine na inicijativu rehabilitiranih ovisnika i bavi se svim oblicima borbe protiv ovisnosti.

Kroz svoje aktivnosti Udruga tretira ovisnosti o drogama i drugim opojnim sredstvima, alkoholu te kockanju. Terapijska zajednica u vrbici: “NE – OVISNOST”, Kešinačka 80, Vrbica, 32284 Stari Mikanovci, Tel/Fax: 031/869-220, Mob: 099/2714713, e-mail: ne-ovisnost@net.hr.

slide2
“SUNCE” MRZOVIĆ

Udruga roditelja „Sunce“ Mrzović osnovana je 26. travnja 2004. god. Razlozi osnivanja udruge su problemi vezani oko obnove područne škole „Josip Kozarac“. Kako su uspješno te probleme riješili odučili su da nastave s radom.

Udruga se bavi humanitarnim radom, pomaže onima kojima je pomoć potrebna, u selu i na nivou Općine Semeljci. Svojim radom žele se približiti svakoj osobi, to postiže posjetom za rođendan članovima udruge. Isto tako posjećuju i svaku majku s novorođenim djetetom sa skromnim poklonom.

Udruga već par godina dariva kolače za Crveni križ u Đakovu za Uskrs i Božić. Surađuje sa svim udrugama i društvima, sudjeluje na svim manifestacijama i organizacijama na području Općine Semeljci. Udruga jednom godišnje financira odlazak djece područne škole „Josip Kozarac“ iz Mrzovića u Osijek Dječjem kazalištu.

Udruga ima 44 člana, a vodi je Izvršni odbor: predsjednica Irena Mravunac, dopredsjednica Ružica Kalić, tajnica Željka Majhen i izvršni članovi: Daliborka Jakob i Blaženka Guvo.

sunce
“DUGA” SEMELJCI

Udruga za pomoć osobama s invaliditetom „Duga“ Općine Semeljci,osnovana je 7.X.2008.godine, i od tada kontinuirano djeluje na području općine prema godišnjim planovima rada i Statutu iste.

Javno zagovara potrebe osoba s invaliditetom i djeluje u cilju rješavanja istih.

Surađuje sa srodnim udrugama i zajednicama – Udrugom za pomoć osobama s mentalnom retardacijom – Klubom „Neven“iz Đakova, Zajednicama vjere i svjetla iz Đakova i Ivankova, Pastoralom za osobe s invaliditetom i njihove obitelji naše Nadbiskupije – edukativnim seminarima,regionalnim i nadbiskupijskim susretima.

„Duga“ je prepoznatljiva po svojim Duginim igrama – sportskom natjecanju i druženju osoba s invaliditetom, koje se održavaju svake godine u mjesecu lipnju.

Organizira likovne, glazbene i dramsko – recitatorske radionice i sudjeluje, svojim radovima, na humanitarnim akcijama – redovito na Božićnom sajmu Općine.

„Duga“ima podršku Općine Semeljci i velikog broja mještana, surađuje s ostalim udrugama i društvima u cilju ostvarenja planova rada.

duga