SPORTSKO RIBOLOVNE UDRUGE

DCIM100GOPROGOPR5788.JPG
ZAJEDNICA ŠRU OPĆINE SEMELJCI

Uz svekoliku pomoć Općine Semeljci i drugih sponzora, uredili su novo jezero u Kešincima, dva jezera za uzgoj ribe te obodne kanale oko oba jezera; napravljene je nadstrešnica za odmor članova, ali i svih drugih koji dolaze na jezero.

„SOM“ MRZOVIĆ

Športsko ribolovna udruga “SOM”  je osnovana u siječnju 2007. godine. Trenutno broje 37 članova, a od toga 8 aktivni. Nakon osnutka iskopan je ribnjak dimenzije 120 m dužina, od 10 do 30 m širina i oko 3 m dubina. U njemu se nalazi 1 tostolobik, 200 šarana (0,5 – 3 kg) + 10 šaranskih matica i “bezbroj” babuški. Ove godine postavljena je ribička kučica, a u planu je postavljanje sjenice, poribljavanje i otvorenje ribolova.

„OAZA“ VRBICA

Športsko ribolovna udruga „Oaza“ u Vrbici osnovana je 6.3.2005. g. Ribnjak je iskopan par godina poslije, tj. 12.10.2006., te je i službeno otvoren 29.12.2009. g. Ribnjak funkcionira prerfektno. Izvori čiste, pitke vode izviru sami, a preko preljeva i utave vodasama otiče, riba se mrijesti, te redovito dopunjava svježim šaranima jednom godišnje.

Upravni i nadzorni odbor sa ribičima i zaljubljenicima u prirodu broje oko 20 stalnih članova koji održavaju i uređuju okoliš i ribičku kučicu sa terasom i roštiljem.

Ribiči pecaju u miru naše ribičke oaze, ali i dobronamjerni ostali vrbičani okupe se tu u ribičkoj kući na nekim manjim zabavama (rođendani i slično), čak su i mladenci za vrijeme svatova počeli dolaziti slikati se za vrijeme prije vjenčanja, moramo reći i da smo od Općine Semeljci prošle godine dobili i priznanje za najljepši ribnjak i okoliš, što posebno govori o ljepoti naše ribičke oaze.

U časopisu Lov i ribolov je izašao jako lijep članak koji također naglašava ljepotu našega ribičkog raja kojega svi vrbičani vole i obožavaju.

„CRVENKAPICA“ KEŠINCI
„KARAS“ SEMELJCI

Na prostorima stare ciglane u Semeljcima iskopano je i uređeno jezero. Ne možemo, a da ne spomenemo da je na tome prostoru donedavno dominiralo smetlište, na kojem je odlagano smeće s područja Općine Semeljci.

„GRGEČ“ KORITNA

Iskopano je i uređeno jezero te uređena nadstrešnica na akumulaciji Vodenica u Koritni.