Potpis ugovora – projekt „Pomozi i razveseli“

U petak 1.12. nakon sjednice Vlade koja je održana u Osijeku, u zgradi Osječko – baranjske županije održano je potpisivanje ugovora o dodjeli nepovratnog novca za program zapošljavanja žena „Zaželi“. Ugovor je potpisao i načelnik Općine Semeljci Grga Lončarević za projekt „Pomozi i razveseli“ koji će se provoditi na području Općine, a potpisivanjem ugovora počele su teći obaveze koje su ugovorom definirane.

Potpisano je 42 ugovora iz pet slavonskih županija čija je ukupna vrijednost 120 milijuna kuna, a premijer Vlade Andrej Plenković naveo je da se time omogućava zapošljavanje 900 žena koje će pomoći oko 4 000 ljudi.

Podsjećamo, prvom Odlukom o financiranju projektu Općine Semeljci „Pomozi i razveseli“ odobrena su sredstva u iznosu od 3.023.293,11 kuna. Projekt će trajati 28 mjeseci, a u okviru njega zaposlit će se 25 žena s područja Općine koje će pružati pomoć starijim osobama u zajednici. Žene koje će se zaposliti one su u nepovoljnom položaju na tržištu rada s naglaskom na žene starije od 50 godina, žene s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, liječene ovisnice, žene žrtve obiteljskog nasilja te beskućnice. Žene iz ovih skupina izvršile su svoje prijave, a početi će s radom kroz 2 mjeseca.

„Zaželi – program zapošljavanja žena“ u skladu je s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena. Projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Skip to content