Teorijski ispiti za gerontodomaćicu

Prošlo je preko 3 mjeseca otkako se 25 žena s područja naše općine zaposlilo na projektu „Pomozi i razveseli“ u sklopu kojega se brinu o osobama starije dobi i ostalim osobama u potrebi. Svakodnevno obilaze preko 125 osoba pružajući im pomoć u svakodnevnom obavljanju aktivnosti te psihosocijalnu pomoć.

U sklopu projekta krajem travnja su započele i sa osposobljavanjem za gerontodomaćicu, koje uključuje teorijska predavanja i ispite, praktičnu nastavu te praksu u domu za starije i nemoćne. Osposobljavanje provodi Učilište „Studium“, a nakon završetka upisuje se u radnu knjižicu čime se povećava stručnost i kompetencija zaposlenica za obavljanje tavih i sličnih poslova. Zaposlenice su uspješno položile prvi (teorijski) dio osposobljavanja kod dr.med. Dragutina Ćalete, stoga nastavljaju s planiranim edukacijama u prostorima Osnovne škole Josipa Kozarca u Semeljcima.

Projekt je u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020

Skip to content