Obavijest poduzetnicima

Na poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatska gospodarska komora se uključila u kreiranje preporuka za obrazovnu upisnu politiku u 2019. godini, čiji je cilj donošenje odluke o upisnim kvotama učenika u I. razrede srednjih škola, po programima obrazovanja.

Davanje preporuka je odgovor na stanje na tržištu rada koje karakterizira veliki broj nezaposlenih osoba, koje prema mišljenju poduzetnika nemaju potrebna znanja i kompetencije koje su njemu potrebne, školovanje kadrova koji nisu potrebni gospodarstvu, tako da unatoč velikom broju nezaposlenih na tržištu rada postoji manjak potrebnih kompetentnih kadrova.

Stoga Vas molimo, da u skladu s poslovnim planovima Vaše tvrtke u priloženom anketnom upitniku iskažete potrebu za kadrovima koji Vam nedostaju ili će Vam biti potrebni, a istovremeno i svoju spremnost za prijam na praksu i stipendiranje kadrova koja bi se školovala za navedena zanimanja, kako bismo o istom upoznali škole s područja naše Županije i onivače škola.

Budući da su nam informacije što prije potrebne, molimo Vas da popunjeni upitnik dostavite najkasnije do 30.03.o.g., na email. ibalog@hgk.hr kako bismo preporučili upise u zanimanja koja su Vam potrebna.

Skip to content