Otvorenje Dječjeg vrtića Hlapić Semeljci

U petak, 19. 03. 2021. godine u Semeljcima je svečano otvoren Dječji vrtić Hlapić.

Svečanosti otvorenja, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, prisustvovali su i Goran Lipavić, ravnatelj Uprave za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju te Ivan Anušić, župan Osječko- baranjske županije, koji su održali i prigodne govore. Novu zgradu vrtića, rezanjem vrpce, otvorili su općinski načelnik Grga Lončarević i ravnateljica dječjeg vrtića Hlapić Marija Mrkić, uz asistenciju dvoje mališana, budućih polaznika vrtića, obučenih u narodne nošnje. Nakon svečanog otvorenja uslijedio je blagoslov prostorija vrtića koji je predvodio župnik, vlč. Tadija Crnjak.

Zgrada vrtića prostire se na više od 1.000 četvornih metara, a investicija je vrijedna preko 11 milijuna kuna. Brigu o mališanima koji će pohađati programe predškolskog odgoja i obrazovanja će voditi deset novozaposlenih osoba. O važnosti ovog projekta najbolje govori podatak o velikoj zainteresiranosti roditelja jer već sada postoji i lista čekanja, a dječica s velikim nestrpljenjem i radošću očekuju svoj prvi dan polaska u vrtić. Vrtić sa radom započinje 1. travnja 2021.

Ovom velikom investicijom će se poboljšati kvaliteta života na području naše općine koja broji pet naselja i koja će omogućiti kvalitetnu i adekvatnu skrb najmlađim članovima naše mjesne zajednice  i biti od velike pomoći njihovim roditeljima. U konačnici, primarni cilj ovog i sličnih projekata podrazumijeva zadržavanje mladih obitelji, zaustavljanje  trenda iseljavanja i poboljšanje demografske slike ruralnih područja.

Naposljetku, svim zaposlenicima želimo puno uspjeha u radu, a dječici ugodan boravak u novoj zgradi vrtića. Neka im sretni dani njihova djetinjstva budu prožeti zabavom, igrom, smijehom, učenjem, druženjem i novim prijateljstvima.

 

Skip to content