Pomozi i razveseli u svojoj zajednici

POMOZI I RAZVESELI U SVOJOJ ZAJEDNICI

Općinski načelnik Grga Lončarević krajem lipnja 2020. u Zagrebu je potpisao Ugovor s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava za projekt “Pomozi i razveseli u svojoj zajednici” financiran iz Europskog socijalnog fonda iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Partneri projekta su Hrvatski zavod za zapošljavanje Regionalni ured Osijek te Centar za socijalnu skrb Đakovo.

Budući da se projekt iz Faze I „Pomozi i razveseli“ pokazao iznimno uspješnim, Općina je aplicirala na Fazu II. Projektom naziva „Pomozi i razveseli u svojoj zajednici“ zaposlit će se 30 žena s područja općine koje će obilaziti 180 korisnika, što znači da će svaka zaposlenica na projektu pružati pomoć u podršku 6 osoba. Također, projektom je predviđena i nabava sredstava za čišćenje i higijenu.

Budući da je cilj Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.- 2020. povećati zapošljivost i konkurentnost žena, i ovoga puta zaposlenice projekta su obavezne ići na dodatno osposobljavanje i edukacije. U ovom projektu bit će različitih vrsta osposobljavanja, tako da će zaposlenice dobiti još dodatne edukacije koje se upisuju u radnu knjižicu, čime će biti konkurentnije na tržištu rada.

Projekt je vrijedan 2.785.979,38 kn, a Europski socijalni fond financira sa 100% iznosa sredstava.

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE
    Skip to content