VATROGASNA ZAJEDNICA OPĆINE SEMELJCI

Vatrogasna zajednica općine Semeljci osnovana je 2010. i čini ju pet dobrovoljnih vatrogasnih društava koji ukupno broje 435 članova, a od kojih je 60 operativnih vatrogasaca s liječničkim pregledima, odnosno oni mogu djelovati u vatrogasnim intervencijama: DVD Kešinci, DVD Semeljci, DVD Vrbica, DVD Koritna i DVD Mrzović. Zajednica štiti i djeluje na području površine od 102 km2. Na području koje pokriva Zajednica, u svih pet sela postoji hidrantska vodovodna mreža te dva bunara namijenjena potrebama vatrogastva. Na području Zajednice ima jedno uređeno prirodno crpilišta vode (jezero Fabrika) i četiri uređena ribnjaka, koji su pogodni za crpljenje vode za gašenje požara.

VZO SEMELJCI

Zajednica posjeduje 5 navalnih vozila i 1 autocisternu spremne za intervencije, odnosno registriranih, 4 traktorske cisterne, 3 kombi vozila, te što se tiče osobne zaštitne opreme vatrogasaca posjedujemo 26 kompleta intervencijskih odjela i 30 kompleta odijela i kombinezona za gašenje požara otvorenog prostora, te 3 kompleta za zaštitu dišnih organa (izolacioni aparati).

Članovi svih dobrovoljnih vatrogasnih društava redovito održavaju sastanke, vježbe i pokazne vježbe za javnost, sudjeluju na natjecanjima, dok Zajednica organizira osposobljavanja vatrogasaca.

Osobe koje zastupaju Zajednicu su:

 • predsjednik – Božidar Gradištanac.
VZO SEMELJCI
DVD MRZOVIĆ

DVD Mrzović kao ostalo dobrovoljno vatrogasno društvo ima ukupno 32 aktivna člana od kojih je 10 članova s obavljenim liječničkim pregledima i potrebnim vatrogasnim zvanjima potrebnim za sudjelovanje na vatrogasnim intervencijama. Unutar 15 minuta članovi mogu izvršiti odlazak na intervenciju, a pokrivaju područje odgovornosti u mjestu Mrzović.

Društvo posjeduje navalno vozilo kapaciteta 2400 litara, traktorsku cisternu kapaciteta 5000 litara i kombi vozilo za prijevoz vatrogasaca. Društvo ima vatrogasni dom i plinski grijane garaže za navalno i kombi vozilo. Na krovu vatrogasnog doma nalazi se električna sirena koja svojom čujnošću pokriva mjesta Mrzović, Vrbica i Kešinci.

Od ostale opreme društvo posjeduje dvije vatrogasne motorne štrcaljke, te ostalu opremu potrebnu za vatrogasnu djelatnost. Također društvo posjeduje tri kompleta za osobnu zaštitu vatrogasaca i šest odijela za požare otvorenih prostora.

Osobe koje zastupaju društvo su:

 • predsjednik – Darko Punčec;
 • zapovjednik – Ivan Rendulić.

DVD Mrzović je ostalo dobrovoljno vatrogasno društvo

DVD KORITNA

DVD Koritna kao ostalo dobrovoljno vatrogasno društvo ima ukupno 25 aktivnih članova od kojih je 11 članova s obavljenim liječničkim pregledima i potrebnim vatrogasnim zvanjima potrebnim za sudjelovanje na vatrogasnim intervencijama.

Unutar 15 minuta članovi mogu izvršiti odlazak na intervenciju, a pokrivaju područje odgovornosti u mjestu Koritna.

Društvo posjeduje navalno vozilo kapaciteta 2400 litara i traktorsku cisternu kapaciteta 3000 litara. Društvo ima novosagrađeni vatrogasni dom sa dvije plinski grijane garaže za navalno vozilo. Na krovu vatrogasnog doma nalazi se električna sirena koja svojom čujnošću pokriva mjesta Koritna, Semeljci i Kešinci.

Od ostale opreme društvo posjeduje vatrogasnu motornu štrcaljku, te ostalu opremu potrebnu za vatrogasnu djelatnost. Također društvo posjeduje šest odijela za požare otvorenih prostora.

Osobe koje zastupaju društvo su:

 • predsjednik – Ivan Marić;
 • zapovjednik – Mato Kuna.

DVD Koritna je ostalo dobrovoljno vatrogasno društvo

DVD VRBICA

DVD Vrbica kao ostalo dobrovoljno vatrogasno društvo ima ukupno 48 aktivnih članova od kojih je 10 članova s obavljenim liječničkim pregledima i potrebnim vatrogasnim zvanjima potrebnim za sudjelovanje na vatrogasnim intervencijama. Unutar 15 minuta članovi mogu izvršiti odlazak na intervenciju, a pokrivaju područje odgovornosti u mjestu Vrbica.

Društvo posjeduje navalno vozilo kapaciteta 2400 litara, traktorsku cisternu kapaciteta 5000 litara i kombi vozilo za prijevoz vatrogasaca. Društvo ima vatrogasni dom i plinski grijane garaže za navalno i kombi vozilo. Na krovu vatrogasnog doma nalazi se električna sirena koja svojom čujnošću pokriva mjesta Vrbica, Mrzović i Kešinci.

Od ostale opreme društvo posjeduje vatrogasnu motornu štrcaljku, električnu potopnu pumpu, te ostalu opremu potrebnu za vatrogasnu djelatnost. Također društvo posjeduje tri kompleta za osobnu zaštitu vatrogasaca i šest odijela za požare otvorenih prostora.

Osobe koje zastupaju društvo su:

 • predsjednik – Stjepan Kichaz;
 • zapovjednik – Mario Novak.

DVD Vrbica je ostalo dobrovoljno vatrogasno društvo

DVD SEMELJCI

DVD Semeljci kao drugo središnje dobrovoljno vatrogasno društvo ima ukupno 36 aktivnih članova od kojih je 10 članova s obavljenim liječničkim pregledima i potrebnim vatrogasnim zvanjima potrebnim za sudjelovanje na vatrogasnim intervencijama. Unutar 15 minuta članovi mogu izvršiti odlazak na intervenciju, a pokrivaju područje odgovornosti u mjestima Semeljci i Koritna, a po potrebi i u Kešincima, Vrbici i Mrzoviću.

Društvo posjeduje navalno vozilo kapaciteta 800 litara, traktorsku cisternu kapaciteta 5000 litara. Društvo ima vatrogasni dom i plinski grijanu garažu za navalno vozilo. Na krovu vatrogasnog doma nalazi se električna sirena koja svojom čujnošću pokriva sva mjesta u općini Semeljci.

Od ostale opreme društvo posjeduje dvije vatrogasne motorne štrcaljke, te ostalu opremu potrebnu za vatrogasnu djelatnost. Također društvo posjeduje deset kompleta za osobnu zaštitu vatrogasaca, šest odijela za požare otvorenih prostora te jedan komplet izolacionih aparata za zaštitu dišnih organa.

Osobe koje zastupaju društvo su:

 • predsjednik – Božidar Gradištanac;
 • zapovjednik – Jurica Rašić.

DVD Semeljci je ostalo dobrovoljno vatrogasno društvo

DVD KEŠINCI

DVD Kešinci je središnje dobrovoljno vatrogasno društvo koje je najopremljenije i najbrojnije u Zajednici. Ukupno broji 88 aktivnih članova od kojih je 20 članova s obavljenim liječničkim pregledima i potrebnim vatrogasnim zvanjima potrebnim za sudjelovanje na vatrogasnim intervencijama. Unutar 10 minuta članovi mogu izvršiti odlazak na intervenciju, a pokrivaju područje odgovornosti u mjestima Kešinci, Vrbica i Mrzović, a po potrebi i u Semeljcima i Koritni.

Društvo posjeduje navalno vozilo kapaciteta 2400 litara, autocisternu kapaciteta 9000 litara i kombi vozilo za prijevoz vatrogasaca. Društvo ima vatrogasni dom i plinski grijane garaže za navalno i kombi vozilo, dok autocisterna stoji u dvorištu jer zbog svojih dimenzija ne može ući u spremišta, te je u zimskom periodu izvan funkcije. Na krovu vatrogasnog doma nalazi se električna sirena koja svojom čujnošću pokriva sva mjesta u općini Semeljci.

Od ostale opreme društvo posjeduje vatrogasnu motornu štrcaljku, električnu potopnu pumpu, komplet dimnjačarskog alata, opremu za tehničke intervencije (hidraulične škare i razupre), motornu pilu, raze specijalne armature, te ostalu opremu potrebnu za vatrogasnu djelatnost. Također društvo posjeduje deset kompleta za osobnu zaštitu vatrogasaca, šest odijela za požare otvorenih prostora te dva kompleta izolacionih aparata za zaštitu dišnih organa.

Osobe koje zastupaju društvo su:

 • predsjednik – Dario Horvat;
 • zapovjednik – Ivan Vujnović.

DVD Kešinci je središnje dobrovoljno vatrogasno društvo

Skip to content