NOGOMETNI KLUBOVI

DCIM100GOPROGOPR4570.JPG
NOGOMETNI KLUB “NAPRIJED” MRZOVIĆ

Klub je osnovan 1928. na inicijativu četvorice mještana iz Mrzovića. Najveće uspjehe klub je postigao u razdoblju od 1965. do 1968., kada se natječu u prvom razredu. Od 1970. do danas natječe se uglavnom u Općinskoj ligi Đakovo, odnosno u županijskim ligama Osječko-baranjske županije nogometnog saveza Đakovo. Klub danas broji 70 članova. Osim seniora, ima i pionire, podmladak nogometnog kluba koji je vrlo uspješan na natjecanjima.

NOGOMETNI KLUB “RADNIK” VRBICA

Nakon Drugog svjetskog rata, točnije 1948., u Vrbici se osniva Zadrugar pod pokroviteljstvom Seljačke radne zadruge. Klub je okupljao mladiće zaposlene u toj zadruzi. Prva je kožna lopta nabavljena 1948., a prve je dresove klub dobio 1954. na omladinskom sletu u Đakovu. Do procvata nogometa u Vrbici dolazi 1972. kada je Radnik došao do jednog polufinala i dva finala Kupa Đakovštine, a u sezoni 1973./’74. osvaja prvo mjesto u Općinskoj ligi Đakovo. Zbog financijskih poteškoća Radnik 1998. prestaje s radom, sve do 2004. kada obnavlja aktivnost i uključuje se u natjecanje treće ŽNL.

NOGOMETNI KLUB “KEŠINCI” KEŠINCI

Klub je osnovan 1949. pod nazivom Proleter, a 1988. mijenja naziv u NK Kešinci. Natječe se u II. ŽNL, a u svojim redovima okuplja mladež koja se natječe u tri kategorije: djeca, juniori, seniori. NK Kešinci unaprjeđuje i potiče bavljenje nogometnim športom na području mjesta Kešinci, provodi dio programa tjelesne i zdravstvene kulture djece i mladeži, surađuje s osnovnom školom radi okupljanja mladeži i njihovoga usavršavanja u nogometnu, brine o odgoju i usmjeravanju mladih nogometaša te razvijanju fizičkoga i psihičkoga zdravlja svojih članova.

NOGOMETNI KLUB “SLOGA” KORITNA

Početci nogometa u Koritni vezuju se uz 1933. kada je skupina mještana utemeljila Nogometni klub Zrinski. Klub 1937. mijenja ime u NK Sloga i to ime ponosno i danas nosi. U povijesti kluba Sloga se četiri puta nalazila u višim rangovima natjecanja, dva puta su ostvarili uspjeh, dva puta doživjeli poraz. Veći uspjesi kluba su nastup u kvalifikacijama za ulazak u SNZ 1973. te četvrta mjesta u Međuopćinskoj ligi Istok (Đakovo – Vinkovci – Županja) 1986./’87. i 1987./’88.

NOGOMETNI KLUB “POLET” SEMELJCI

NK Polet osnovan je 1934. pod nazivom Zmaj, a 1947. mijenja ime u Polet, pod kojim nazivom još i danas nastupa, te postaje članom NPO-a kotara Đakovo. Već u prvoj godini osvaja naslov. Uglavnom se natjecao u općinskom stupnju natjecanja a bio je i član Podsavezne lige, da bi od 1982. do Domovinskog rata neprestano bio članom Međuopćinske lige. Od 1992. član je županijskih liga i dvije sezone nastupa u Trećoj HNL Istok. Trenutačno se natječe u Drugoj ŽNL. Veterani Poleta osvojili su treće mjesto u državi.

Skip to content