Održana završna konferencija projekta!
Danas je u Domu kulture u Semeljcima održana završna konferencija projekta Pruži mi ruku – idemo zajedno koji je pružio edukaciju, osnaživanje i psihosocijalnu pomoć putem različitih aktivnosti za 30 osoba koje uključuju djecu i odrasle osobe s invaliditetom te članove njihovih obitelji s područja općine.
Nositelj projekta, kako je istaknula voditeljica Anita Bošnjak, je Općina Semeljci, a partner u projektu je Udruga za pomoć osobama s invaliditetom „Duga”.
                            
„Projekt je počeo 4. svibnja 2020. i traje do 4. svibnja 2022. godine, vrijednost je 1,3 milijuna kuna, a sredstva su u stopostotnom iznosu osigurana iz Europskog socijalnog fonda. Projektom su zaposlene četiri osobe na puno radno vrijeme koje su zadužene za administraciju, organizaciju, koordinaciju, osmišljavanje i financijsku provedbu, a u projekt su uključeni i dugogodišnji volonteri udruge”, pojasnila je voditeljica posebno istaknuvši i nabavku kombi vozila koje je prilagođeno osobama s invaliditetom, a realizirano je i nekoliko drugih aktivnosti; druženja, odlazak na more.
                                                                       
Projekt „Pruži mi ruku – idemo zajedno” posebno je dobro došao u vrijeme kovid – pandemije, istaknula je predsjednica Duge Marija Ćaleta.
Tijekom dvije godine realizacije projekt je puno pomogao roditeljima invalidne djece, rekla je Mirjana Žuljević izrazivši nadu da će se sličan projekt i nastaviti.
Govoreći o značenju projekta i načelnik Općine Semeljci Grga Lončarević istaknuo je da bi bilo poželjno i potrebno nastaviti slične projekte te je najavio da će Općina Semeljci nastaviti pratiti sve javne pozive kako bi se osigurala potrebna sredstva.
Skip to content