Projekt „Zaželi-Faza III“ kreće s provedbom

Općinski načelnik Općine Semeljci, Grga Lončarević, je dana 28. srpnja 2022. godine u Zagrebu potpisao Ugovor o financiranju za projekt „Pomozi i razveseli- Ostavi trag!“, kroz trajni otvoreni poziv „Zaželi- program zapošljavanja žena- faza III“ s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Partneri projekta su Hrvatski zavod za zapošljavanje Regionalni ured Osijek te Centar za socijalnu skrb Đakovo.

Vrijednost projekta iznosi 1.475.000,00 kn bespovratnih sredstava.

S obzirom da su se projekti iz Faze I „Pomozi i razveseli“ i Faze II „Pomozi i razveseli u svojoj zajednici“ pokazali iznimno uspješnima, Općina je aplicirala na Fazu III. projektom naziva „Pomozi i razveseli- Ostavi trag!“. Izuzetno smo ponosni na odlične rezultate prethodnih projekata i što naša Općina kontinuirano sudjeluje u izradi i provedbi poziva Zaželi.

Zaposlit će se 30 žena s područja općine koje će obilaziti 180 korisnika, što znači da će svaka zaposlenica na projektu pružati pomoć i podršku za 6 osoba.

Također, projektom je predviđena i nabava sredstava za čišćenje i higijenu.
Zapošljavanjem 30 žena, koje s radom započinju kroz narednih mjesec dana, nastavit će se pružanje pomoći za 180 krajnjih korisnika ćime se se poticati prevencija prerane institucionalizacije i poboljšati kvaliteta života krajnjih korisnika-osoba starije životne dobi i nemoćnih osoba pružajući im pomoć i podršku u svakodnevnom životu.

Sve detalje i obavijesti vezane uz provedbu projekta bit će objavljene i na službenoj mrežnoj stranici Općine Semeljci.

 

Skip to content