Izgradnja i opremanje street workout igrališta u općini Semeljci – Koritna

Općina Semeljci provela je projekt „Izgradnja i opremanje street workout igrališta u općini Semeljci“ ukupne vrijednosti 49.300,54 EUR. Ministarstvo turizma i sporta sufinanciralo je projekt s 26.545,00 eura u sklopu Natječaja za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2023. godini.

Izgrađeno je igralište za street workout površine 200 m2. Na cijeloj površini postavljena je antistres gumena podloga. Igralište je koncipirano u tri dijela. Prvi dio je kavez koji je svojim dimenzijama prilagođen osobama smanjene pokretljivosti. Drugi dio čini glavni kavez koji se sastoji od više vratila, 11 horizontalnih šipki u nizu tzv. monkey bars, te dva para švedskih ljestvi. Uz kavez se nalaze i niske paralete koje služe za uvježbavanje gimnastičkih elemenata prije prelaska na visoke sprave tipa paralelnih preča. Treći dio se sastoji od sprava za zgibove na različitim visinama, klupa za trbušnjake, pliometrijska kutija, fitnes uže 50 mm, i dužine 12 m, sprave za propadanja ili paralelne preče, koje su izvedene u dvije visine i zadnja sprava je šipka za sklekove i kose sklekove tj. australske zgibove.

Street workout ili vanjska gimnastika, obuhvaća veliki spektar vježbi koje se mogu izvoditi i u pravilu ovisi o tjelesnoj spremi samog pojedinca. Sve sprave koje smo planirali u našem parku su namijenjene kako profesionalnim sportašima, tako i rekreativcima i početnicima. Park je tako dizajniran da ga mogu koristiti totalni početnici a i profesionalni i aktivni sportaši. Dio sprava prilagođen je invalidima, te je pristup prilagođen pristupu osobama smanjene pokretljivosti.

Prednost street workout parka je to što je postojano na vremenske uvjete, te se u pravilu može koristiti tijekom cijele godine. Prateći svjetske i hrvatske trendove želimo povećati kvalitetu života mlađe populacije na području općine te učiniti život mještanima što ugodnijim, raznovrsnijim i kvalitetnijim.

 

Skip to content