Započeo projekt “Korak dalje”!

U ponedjeljak, 5. listopada 2020. godine, načelnik Općine Semeljci Grga Lončarević potpisao je Ugovor s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava, kojim u našoj općini s provedbom započinje projekt „Korak dalje“. Projektom će se poboljšati kvaliteta 60 osoba treće životne dobi s područja općine organiziranjem programa i svakodnevnih radionica(psihosocijalne, komunikacijske, rekreativne, društvene, kreativne…) te pružanjem usluga koje su nužne za obavljanje dužnosti i potreba starijih osoba.

Glavni projektni cilj je poboljšanje kvalitete života starijih osoba na području naše Općine programom dnevnog boravka, odnosno, organizacijom dnevnih aktivnosti koje, osim fizičke prisutnosti korisnika, pružaju i psihološku podršku kroz razgovor i druženje. Programom je omogućena i pomoć u ostvarivanju raznih prava i aktivnosti koje uključuju pratnju ili prijevoz(odlazak liječniku, trgovinu i sl.), jer je projektom predviđena nabava vozila koje je od velike važnosti u ruralnim područjima gdje su autobusne linije rijetke. Projekt je usmjeren osnaživanju starijih osoba , socijalnom uključivanju te promicanju jednakosti sa ciljem poboljšanja kvalitete života starijeg stanovništva u našem ruralnom kraju.  Projektom će se također zaposliti i educirati djelatnici i volonteri s ciljem jačanja znanja i vještina u radu s pripadnicima ciljane skupine. Partner projekta „Korak dalje“ je i udruga „Sunce“ iz Mrzovića koja je svojim dugogodišnjim kontinuiranim radom i predanošću pokazala održivost u kvalitativnom i organizacijskom smislu.

Trajanje projekta je 24 mjeseca, a njegova ukupna vrijednost je 1.386.694,09 kn. Projekt je u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020.

 

Skip to content