Aktivnost Mogu sam-sama kroz projekt Pruži mi ruku – idemo zajedno

Kroz projekt Općine Semeljci „Pruži mi ruku – idemo zajedno“ čiji je partner udruga za pomoć osobama s invaliditetom „Duga“ ostvarena je aktivnost „Mogu sam/a“ čiji je cilj bio omogućiti i povećati socijalnu uključenost korisnika projekta.

Stoga su članovi „Duge“ ovogodišnje posljednje ljetne dane proveli u Vodicama (od 30.8.2021. do 5.9.2021), što je uvelike pozitivno utjecalo na njihovo zdravlje, socijalnu uključenost, druženje i samostalnost.

Ako malo pomnije pogledamo ove fotografije vidjet ćemo osmijehe na licima koje nisu skrivali i zadovoljstvo što su imali priliku i vrijeme za sebe.

Udruga „Duga“ sklopila je prijateljstvo s udrugom osoba s invaliditetom „Aurora“ iz Šibenika i zajedno s predsjednicom udruge gospođom Marijanom Rajić posjetila Šibenik, tvrđavu Barone i najpoznatije znamenitosti u Šibeniku. Doživjeli su uzbuđenje u otkrivanju novih mjesta, upoznali puno novih i dragih ljudi.

I vrijeme je poslužilo naše „Dugaše“, sunce je uljepšalo njihove dane boravka na moru. Zaboravili su na probleme i prepustili se učenju, povezivanju, zabavi i osvježenju.

Svatko od članova udruge ponio je kući u svom srcu različite osjećaje i sjećanja. Ovo putovanje nije bilo za pojedinca, već za jednu lijepu veselu skupinu u kojoj su svi bili jedno, jednaki i posebni.

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

 

Skip to content