U Vukovaru stvorili nova prijateljstva
Posjetili smo Udrugu za osobe s inetelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar i stvorili nova prijateljstva!
18. ožujka 2022. u sklopu projekta Pruži mi ruku – idemo zajedno održana je druga po redu projektna aktivnost „Pokažimo svoje znanje”.☀️🌈
Voditeljice radionica održale su iste pod nazivom „Međunarodni dan sreće“ i „Buđenje proljeća“. Obje radionice bile su namijenjene korisnicima Udruge Duga, sudionicima projekta te korisnicima Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar koji su aktivno sudjelovali u radionicama te bili otvoreni za stvaranje novih prijateljstava!
Psihosocijalna i komunikacijska radionica započela je igrom upoznavanja gdje su jedni drugima dodavali loptu kroz četiri kruga i u svakom krugu govorili nešto više o sebi. Cilj aktivnosti bio je opuštanje i međusobno upoznavanje korisnika.
Kroz drugu aktivnost sudionici su pripremali „recept za sreću“ gdje su izgovarali „sastojke“ na temu što ih čini sretnima. Voditeljica ih je zapisivala na ljepljive papiriće i postavila na veliki hamer papir kojeg su potom postavili na ploču. Zaključili su da sreću često čine male i obične stvari te da svatko može raditi na povećanju vlastite sreće. Potom su izrađivali smajliće od eva pjene po primjerima koje su dobili. Svatko je izabrao svog smajlića i uredio najbolje što je mogao flomasterima ili izrezivanjem. Radionica je na kraju zaključena pjesmicom Ivice Vanje Rorića pod nazivom „Sreća“. ☀️
Društvena i kreativna radionica započela je tjelovježbom korisnika Udruge „Duga“ i korisnika Udruge „Golubica“ u sportskoj dvorani na pilates loptama. Time su se lakše opustili i još bolje upoznali svoje sposobnosti. Druženje su nastavili razgovorom o proljeću u prostoriji za radionice. Svatko je rekao po čemu on prepoznaje proljeće i što mu je najdraže u vezi tog godišnjeg doba. Uslijedila je izrada stabala i krošnji koje su ukrašavali pomponima u boji kako bi na kraju radovi izgledali kao prava proljetna drveća prepuna pupova i cvjetića. Korisnici su dovršili radove nadopunjavanjem trave koju su također rezali od zelenog krep papira.
Korisnici su kući ponijeli lijepa sjećanja, osmjehe na licima, a tu su i nova prijateljstva. 👫👭👬
Skip to content