“Sreću čine male stvari”

“SREĆU ČINE MALE STVARI”

Tako kaže jedna od korisnica projekta “Pomozi i razveseli – Ostavi trag!”

Imali smo priliku zaviriti u domove naših korisnika i iz prve ruke saznati koliko im znači pomoć koju svakodnevo dobivaju od naših zaposlenica.

Prva nas je dočekala teško pokretna baka Ivanka (66) koja stanuje sama. Rekla nam je baš kao i naslov, da sreću čine male stvari, a za nju to znači pomoć koju dobije od naše zaposlenice. Baka Ivanka ne traži puno od života, ali je svjesna da, kako ona kaže, ovisi o drugima. Pomoć u obavljanju kućanskih poslova poput pospremanja, pomoć u pripremi obroka, ali i dostava namirnica i lijekova zbog teške pokretljivosti Ivanki je prijeko potrebna. Baku drži pozitivan stav pa nam kaže kako ju i uz samu pomoć, veseli i to što ju netko posjeti, da s nekim popriča i da kuću ispuni smijehom!

Dora Čačić (87) skromna je, također teško pokretna, baka koja nas je dočekala s osmijehom. “Puno mi znači kad mi žena dođe i poradi ono što ja ne mogu, pa i samo da mi otvori vrata i popriča sa mnom” riječi su naše Dore. U kući stanuju ona i suprug Stjepan, također teško bolestan. Kako kaže baka, dočekala je da i njoj netko pomogne, uz tri sina kućanski poslovi cijeli su život pripadali njoj, a sada ima ženu koja joj pomogne ono što ona više samostalno ne može.

Ovo su priče od samo dvije korisnice ovog projekta, a pokraj njih ima ih još 178. S ovakvim pričama vidimo potrebe naših mještana treće životne dobi i zato se nadamo da će ovakvi projekti zaživjeti još dugo, dugo!

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda.

 

 

 

Skip to content