Posjeta korisnicima projekta “Pomozi i razveseli – Ostavi trag!”

Znate onaj osjećaj topline i iskrene dobrodošlice kad vam netko otvori vrata svog doma? Upravo smo se tako osjećale i danas pri posjetima našim korisnicima projekta “Pomozi i razveseli – Ostavi trag!”

Današnji obilazak započele smo u Koritni, kod jedne mile i skromne bake Marije i naše vrijedne zaposlenice, Ljilje. I ovog mjeseca, kao i svakog naši korisnici dobili su mjesečni paket. Kako baka Marija kaže, znači joj taj paket kao i svakodnevna pomoć u obavljanju osnovnih kućanskih poslova. Suznih očiju pričala nam je o usamljenosti ljudi treće životne dobi i koliko im znači i ona najmanja pomoć, da nema naše zaposlenice ne bi imala ni kruha na stolu jer joj ga ne bi imao tko donijeti.

Nakon razgovora s bakom Marijom zaputili smo se dalje, dvije bake iz Kešinaca otvorile su nam vrata svog doma. Baki Domi pomaže naša zaposlenica Danica, a baki Ivki Agica. Priče naših korisnika slične su svugdje, pa ni jedna ne krije koliko je sretna što imamo ovakav projekt i što dobiju pomoć za koju nam je nekad teško sami sebi priznati da nam je potrebna.

Posjetili smo i jednu baku u Vrbici, ali ona nam sramežljivo kaže da ne objavimo njezinu priču i njezinu fotografiju. Srdačno nas je primila u svoj dom i sa štakom i osmijehom nas ispratila iz njega. Sretna je i ona kaže što ju naša zaposlenica Luca posjeti i pomogne joj sve ono što ona više ne može sama.

Za kraj smo posjetili jednog nam “frajera” iz Mrzovića. Josip ili kako ga od milja zovemo Joža je dida koji stanuje sam, ali mu redovno društvo pravi naša zaposlenica Verica. Joža nam je teško bolestan i prijeko mu je potrebna pomoć koju putem ovoga projekta dobije, kako bi imao čist dom i toplu hranu na stolu, a kad smo već kod topline, tako se i mi osjećamo nakon svakog posjeta. Nema nam ljepše nego vidjeti nasmijana lica naših korisnika i zaposlenica. U ovo hladno vrijeme neka nam je barem svima oko srca toplo!

Projekt je u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda.

 

Skip to content