Djelatnici projekta „Srcem za zajednicu“ započeli s radom!

Dana 01. srpnja 2024.godine, 30 zaposlenika projekta Srcem za zajednicu potpisalo je ugovore o radu.

Našim novim zaposlenicima obratio se i načelnik Općine Semeljci, g. Grga Lončarević. Kratko se osvrnuo na prethodne projekte poziva Zaželi i na njihovu veliku važnost.

Općina Semeljci jedna je od rijetkih koja je provela sve tri faze poziva „Zaželi- program zapošljavanja žena“. Sada nastavljamo sa provedbom projekta „Srcem za zajednicu“ na veliku radost i zadovoljstvo svih. Zaželio im je puno uspjeha u daljnjem radu.

Zaposlenici će voditi brigu i pružati usluge potpore i podrške osobama starijima od 65 godina te odraslim osobama s invaliditetom koje imaju utvrđen 3. ili 4. stupanj funkcionalnog oštećenja i to za 180 osoba s područja općine Semeljci. Velika je to pomoć našim najugroženijim mještanima te osobama kojima je pomoć neophodna u svakodnevnom životu čime će se direktno poboljšati kvaliteta života, ali i socijalna uključenost.

Usluge pomoći, zaposlenici će pružati kroz 32 mjeseca uz isporuku mjesečnog paketa kućanskih i higijenskih potrepština.

Projekt je u potpunosti financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda plus kroz Program Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027. i to u iznosu od 1.440.000,00 EUR.

 

Skip to content